Volumul de proză „Câmpia mirifică”, de Alexandru Lazăr, la Editura „Caiete Silvane”

Estimated read time 2 min read

În colecția „Scriitori sălăjeni” a Editurii „Caiete Silvane”, a apărut volumul de proză „Câmpia mirifică”, de Alexandru Lazăr.

 

Cărți de același autor:

 

„Vremelnic călător”, Ed. Multimedia, Arad, 2007;

„Nemistuitul rug”, Ed. Multmedia, Arad, 2012;

„Crini și Orhidee”, Ed. Carmel Print, Arad, 2017;

„Ofranda iubirii”, Ed. Caiete Silvane, Zalău, 2021

 

 

 

„Evaluat imparțial, prin urmare corect, din perspectiva operei poetice (teme, motive, prozodie), Alexandru Lazăr poate fi plasat, fără exagerare, la nivelul celor mai importanți autori de poezie religioasă, accentuat creștină, din literatura română modernă și contemporană…

În ceea ce privește proza, naratorul omniscient este tributar cu parcimonie bogatului său univers poetic, cât și opțiunilor din punct de vedere stilistic, dar și estetic; pe de altă parte situându-se conștient, autoritar în descendență firească a unor celebri prozatori din secolul al XX-lea, cum Ion Agârbiceanu, Ionel Teodoreanu, Barbu Delavrancea, Fănuș Neagu. În acest context, marca autobiografismului povestirilor sale se susține pe o accentuată și convingătoare, deci impresionantă, sugestie realist-istorică, protagoniștii acestora aparținând tipologiilor clasice, puternic demarcate și perene.” (Viorel Gh. TĂUTAN)

 

„Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

 

www.culturasalaj.ro

www.caietesilvane.ro

www.edituracaietesilvane.ro

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours