Un nou volum de Ioan Pop la Editura „Caiete Silvane”

Estimated read time 2 min read

În colecția „Poesis” a Editurii „Caiete Silvane”, a apărut un nou volum de poezii: „Să nu uiți cartea” de Ioan Pop, cu o prefață de Carmen Ardelean.

Ioan Pop s-a născut la 4 iulie 1964, în Bobota, Sălaj. Licențiat al Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, specializarea Limba și literatura română – Limba și literatura engleză.

Lucrează în învățământ din anul 2005. Titular din anul 2007; predă la Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” din Bobota.

Volume publicate – poezie: Lacrima secundei, Ed. Eikon, Cluj-Napoca, 2006; Căderea lacrimii rupte, Ed. Caiete Silvane, Zalău, 2008; Ochii cuvântului, Ed. Caiete Silvane, Zalău, 2010; Poteca de lumini, Ed. Eikon, Cluj-Napoca, 2012; proză scurtă: Între două lumini, roman, Ed. Silvania, Zalău, 2009; Al doilea blestem, Ed. Caiete Silvane, Zalău, 2015.

 

 

„Un tablou al universului interior și exterior, dominat de semne – litere, cifre, zboruri, cântece și nu numai –, cu accente confesive puternice, cu numeroase amprente ale lucidității, cerebralității, în care se simt reverberații ale volumelor anterioare reușește să alcătuiască Ioan Pop. Ca să conchidem, valorificând primul și ultimul titlu din volum, am putea afirma că Ioan Pop murmură, de-a lungul celor 67 de poeme, un autentic Cântec trist, motivat de un fior-îndemn, ce poate fi rostit, ca un jurământ de credință, deopotrivă de creator și de cititor: Să nu uiți cartea.”

 

Carmen Ardelean

 

„Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

 

www.culturasalaj.ro

www.caietesilvane.ro

www.edituracaietesilvane.ro

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours