Un nou volum de Ioan Oros-Podişan la Editura „Caiete Silvane”

Estimated read time 2 min read

Un nou volum de Ioan Oros-Podişan la Editura „Caiete Silvane”

La Editura „Caiete Silvane”, în Colecția Memoria, a apărut un nou volum semnat de Ioan Oros-Podişan: „Prin labirintul ipotezelor judiciare”.

„Soarele, ce-și face generos apariția la orizont, anunță începutul unei noi zile pentru natură și oameni. Pentru unii, însă, va marca pragul trecerii spre moarte. Cu atât mai dureros și tragic, cu cât nu este ca urmare a evoluției firești a îmbătrânirii sau a unor boli nemiloase, ci a actelor diabolice ale unor semeni, care și-au permis să dispună după bunul plac asupra dreptului la viață a celor din preajma lor, ignorând deliberat că acesta este un atribut divin acordat prin actul nașterii și că asupra lui poate dispune doar Creatorul. Ultima parte a cărții supune atenției, în mod sugestiv, mult discutata ipoteză a nemuririi sufletelor, a reîncarnării într-un alt trup, o șansă la o nouă viață. După «moartea aparentă» din iernile geroase, natura se trezește în fiecare primăvară la un nou ciclu de viață. Ființa umană, de ce ar avea alt regim? Nu cred că sufletele se adună într-un spațiu celest, rămânând acolo pasive pentru eternitate. Ar fi împotriva evoluției firești a speciei umane și nu numai. Omenirea progresează tocmai prin tezaurizarea și transmiterea cunoștințelor de la o generație la alta. Ori asta este posibil doar prin nemurirea sufletelor ca suport informațional”, a precizat autorul volumului „Prin labirintul ipotezelor judiciare”.

Născut la 4 august 1943, Ioan Oros-Podişan și-a desfăşurat activitatea profesională în perioada 1967-1999 în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, exercitând succesiv diverse funcţii operative de execuţie și de conducere. La Editura „Caiete Silvane” Ioan Oros-Podişan a mai publicat patru volume de proză inspirate din cazurile soluționate de polițiștii judiciari din Inspectoratul Poliției Județene Sălaj: „Alertă la Poliţia judiciară” (2020), „Riposta Poliției” (2021), „Fantomele nopţii” (2021) și „Acţiunea operativă «Faraonul» (2022)” și un volum de poezii: „Când voi fi doar amintire” (2020).

„Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

www.culturasalaj.ro

www.caietesilvane.ro

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours