Un nou roman în limba maghiară la Editura „Caiete Silvane”

Estimated read time 2 min read

La Editura „Caiete Silvane”, cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj și al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, a apărut romanul „Miért kettő?”/ „De ce doi?”, semnat de Somogyi Vengli Judith.

„Napsugár, Rózsa, András, Eszter… sunt doar câteva dintre personajele care au devenit eroii poveștilor. Cine sunt ei cu adevărat? Sunt oameni obișnuiți ale căror povești de viață nu pot fi numite obișnuite. O femeie care își reunește familia după 25 de ani, o mamă care își pierde fiii și apoi îi îmbrățișează din nou, o tânără care tânjește după cunoaștere… acestea sunt doar câteva dintre poveștile care pot răspunde la întrebarea: De ce merită să trăiești și să lupți? Sunt narațiuni separate, independente, dar există ceva care leagă poveștile personajelor din carte. Aceasta nu poate fi altceva decât iubirea. Atât la propriu, cât și la figurat. Aproape toate formele de iubire apar în povești: de la dragostea atotconsumătoare, adevărată, până la iubirea sfâșietoare și dureroasă. În același timp, putem vorbi și despre iubire în sens figurat: «dragostea» pentru scris și pentru a crea este ceea ce pătrunde în fiecare rând al cărții scrise de Somogyi Vengli Judith.” (Friderika Farnas, profesoară de limba și literatura maghiară).

Somogyi Vengli Judith s-a născut la data de 2 septembrie 1960, la Nușfalău. Din anul 1990 până la pensionare (2022) a fost bibliotecar comunal în satul natal. Conservarea și promovarea valorilor culturale, ale obiceiurilor locale și nu numai, au determinat-o ca în anul 2007 să înființeze formația de dansuri populare „Vadrózsák”, iar doi ani mai târziu, trupa de teatru „LS Thalia”. Cu ambele a obținut rezultate notabile. La Editura „Caiete Silvane”, Somogyi Vengli Judith a publicat și volumul „Sorsok, belső tájak”/ „Destine, peisaje interioare”.

„Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

www.culturasalaj.ro

www.caietesilvane.ro

www.edituracaietesilvane.ro

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours