Articole

Tony Martin – Thorns

Omul, de-a lungul existenței sale, este o ființă posesivă. Începe cu sânul mamei, cu jucăriile, continuând mai apoi cu partenerul de viață, cu propria familie, sfârșind cu însăși viața sa, care îi scapă printre degete. Cred că teama duce la posesivitate, de obicei inconștientă. Când e conștientă, devine obsesie. Atunci, omul se transformă în bestie, capabilă de atrocități, făcând orice pentru a-și apăra ceea ce crede că deține. Posesivitatea este un teren extrem de alunecos, cărarea întunecată pe care aceasta poate să o apuce, poate avea rezultate catastrofale. Obsesia atârnă precum sabia lui Damocles deasupra rațiunii umane. În aceste zile tulburi, pline de sânge și lacrimi, am ascultat noul album al lui Tony Martin, unul agresiv și introspectiv, tocmai potrivit vremurilor.

Legendara trupă Black Sabbath a avut momente delicate de-a lungul îndelungatei sale existențe, cele mai importante fiind înlocuirea vocaliștilor. Ozzy Osbourne, Ronnie James Dio și Tony Martin au reprezentat cele trei voci importante din trupă. Pe nedrept, spun eu, Tony Martin a fost de multe ori trecut cu vederea, deși albumul Tyr (1990) are o voce de excepție. Dar iată că după câteva discuri solo și multe colaborări interesante, Tony „The Cat” editează un album surprinzător de proaspăt și apăsat, diferit de ce am ascultat până acum. Puține pasaje aduc a Sabbath, vocea e dură și captivantă, chitarele sună apăsat. „Thorns” este un album plin de melodii îndrăznețe, în contradicție cu „moștenirea” de la Black Sabbath. Un disc aventuros și complet electric, ce folosește o paletă largă de stări, atmosfere și stiluri.

Cu siguranță fanii lui Tony vor fi încântați, cei ai lui Black Sabbath bucuroși, iar metaliștii în general vor fi tot mai atenți la unul dintre maeștrii nedescoperiți ai genului.

Tracklist:

 

As The World Burns

Black Widow Angel

Book of Shadows

Crying Wolf

Damned By You

No Shame

Nowhere to Fly

Passion Killer

Run Like the Devil

This Is Your Damnation

Thorns

 

Dark Star Records 2022

 

Discografie Tony Martin:

 

* The Eternal Idol (1987 – cu Black Sabbath)

* Forcefield II: The Talisman (1988 – cu Forcefield)

* Headless Cross (1989 – cu Black Sabbath)

* Tyr (1990 – cu Black Sabbath)

* Back Where I Belong (1992)

* Evolution (1993 – cu Misha Calvin)

* Cross Purposes (1994 – cu Black Sabbath)

* Forbidden (1995 – cu Black Sabbath)

* The Demise of the Third King’s Empire (2020)

* The Sabbath Stones (1996 – cu Black Sabbath)

* The Cage (1999 – cu Dario Mollo)

* Giuntini Project II (1999 – cu Giuntini Project)

* Our Cross, Our Sins (2002 – cu Rondinelli)

* The Cage 2 (2002 – cu Dario Mollo)

* Trading Souls (2003 – cu Empire)

* Classic ‚Snake Live (2003 – cu Empire)

* Scream (2005)

* Raven Ride (2006 – cu Empire)

* Giuntini Project III (2007 – cu Giuntini Project)

* The Third Cage (2012 – cu Dario Mollo)

* Silver Horses (2021 – cu Silver Horses)

* Giuntini Project IV (2013 – cu Giuntini Project)

* Thorns (2022)

 

Componență Tony Martin Band:

 

– Tony Martin (chitară, bas, voce, vioară)

– Scott McClellan (chitară)

– Joe Harford (chitară)

– Dario Mollo – ex. Voodoo Hill (chitară)

– Magnus Rosén – ex. Hammerfall, Jorn (bas)

– Greg Smith – ex. Alice Cooper (bas)

– Bruno Sa – ex. Awolnation (clape)

– Danny Needham – ex. Venom (baterie)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.