The Samurai of Prog – The Lady And The Lion And Other Grimm Tales I

Estimated read time 3 min read

Era o vreme, în copilărie, când peste tot vedeam frumusețe și bune intenții, deși cam peste tot triumfa meschinăria și banalitatea. Seara îl chemam pe Dumnezeu și declaram război oricărui păcat, mai ales după o poveste spusă de bunica. Peste tot vedeam eroi drepți, romani, greci, cavaleri, creștini. Mă întrebam dacă acei eroi și sfinți nu cunoscuseră păcatul, dacă sfințenia și noblețea erau doar pentru câțiva aleși. Și atunci, dacă tot nu eram un ales, de ce mă născusem cu apetit pentru frumusețe și noblețe? Mă întrebam, cu mintea de copil, de ce eu, în lumea lui Dumnezeu, am porniri bune și rele. Și dacă Dumnezeu e un simplu spectator? În secunda următoare voluptatea rebelului se estompa, inima mea temătoare pedepsindu-mă pentru gândurile negre, făcându-mă să tremur.

Ascultând acest ultim album, The Samurai of Prog, bazat pe o poveste a fraților Grimm, mi-au revenit în minte poveștile copilăriei, pline de suspans și întrebări firești pentru acea perioadă. Urmăresc Samurai de la Prog de câțiva ani, și continui să fiu uimit de munca lor excepțională. Discul din anul trecut avea ca temă Cronicile din Narnia, acum este vorba despre frații Grimm, cu o distribuție de zile mari, inclusiv artiști și scriitori. Aceleași creații maiestuoase cu inserții simfonice ale „samurailor”, sunete luxuriante, clape variate, bas puternic, tobe dinamice, dar și flaut și vioară. Toate acestea formează un ansamblu plăcut urechii, înrădăcinat în epic și clasic. Găsim câte puțin din Yes, Marillion sau Cactus.

Pentru cei care nu s-au întâlnit cu muzica The Samurai of Prog, îi avertizez că genul preponderent este „old school”, însă e altfel. Clasicului i se adaugă valențe contemporane, chiar dacă nu sunt dintre cele așteptate. Trupa reușește la fiecare album să adune muzicieni de calibru, în final rezultând un sound purtând amprenta acestui amalgam de artiști prog. Un amalgam ce se poate defini a fi, culmea, un tot unitar. Un fel de unitate în diversitate în lumea muzicii.

 

Tracklist:

 

  1. Into the Woods
  2. 2. The Three Snake Leaves
  3. 3. Iron John
  4. 4. A Queen’s Wish
  5. 5. The Lady and the Lion
  6. 6. Blue Light

 

Seacrest Oy 2021

 

Discografie The Samurai of Prog:

 

* Undercover (2011)

* Secrets of Disguise (2013)

* The Imperial Hotel (2014)

* Lost and Found (2016)

* On We Sail (2017)

* Archiviarum (2018)

* Toki No Kaze (2019)

* Gulliver (2020)

* The Demise of the Third King’s Empire (2020)

* Beyond the Wardrobe (2020)

* The Lady and the Lion and Other Grimm Tales I (2021)

 

Componență The Samurai of Prog:

 

– Marco Bernard (chitară bas)

– Kimmo Pörsti (baterie)

– Steve Unruh (voce, chitară, vioară, flaut)

 

Invitați:

 

– Ton Scherpenzeel (Kayak)

– Bart Schwertmann (Kayak)

– Cam Blokland (Southern Empire)

– Valerie Gracious (Phideaux)

– Octavio Stampàlia (Jinetes Negros)

– Alessandro Di Benedetti (Mad Crayon, Inner Prospekt)

– Rafael Pacha

– Jaime Rosas (Entrance)

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours