Simpozionul Internațional de Arte Vizuale ARTA ÎN GRĂDINĂ, ediția a XI-a

Estimated read time 3 min read

Comunicat de presă

Simpozionul Internațional de Arte Vizuale ARTA ÎN GRĂDINĂ, ediția a XI-a

Grădina Botanică Jibou, 9 – 19 august 2022

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Centrul de Cercetări Biologice Jibou anunță organizarea Simpozionului Internațional de Arte Vizuale ARTA ÎN GRĂDINĂ.

Evenimentul, cu desfășurare anuală, aflat la cea de a unsprezecea ediție, va avea loc în perioada 9-19 august 2022, în cadrul natural deosebit oferit de Grădina Botanică din orașul Jibou.

De asemenea, evenimentul din acest an beneficiază de susținerea Primăriei orașului Jibou, prin Asociația Prietenii Grădinii Botanice, și a revistei online Modernism.ro din București.

În cadrul actualei ediții, la Tabăra de creație, cea mai importantă activitate a Simpozionului,  vor participa următorii artiști, toți din Cluj-Napoca: Florin Gherasim (foto/ceramică), Kancsura Ștefan (pictură), Marcel Muntean (pictură), Adrian Rauca (pictură), Radu Șerban (pictură) și Gil Turculeț (pictură). Împreună cu artiștii clujeni, la Jibou se va alătura și pictorul Serge Vasilendiuc din Polonia.

În cadrul activităților conexe, Simpozionul va beneficia de prezentări și comunicări legate de temele artelor, obiceiuri tradiționale, arheologie și gastronomie, susținute de: dr. Livia Drăgoi și Florin Gherasim din Cluj-Napoca, prof. Mirel Matyaș, arhg. Daniel Culic și maestrul artei culinare Mircea Groza, toți din Zalău. Va fi organizat un atelier creativ la care va participa o grupă de copii de la Centrul de Servicii Sociale din Jibou.

De asemenea, în cadrul secțiunii „Vizite de documentare, ne vom bucura de arhitectura și ambianța deosebită a câtorva biserici de lemn din apropierea orașului Jibou.

Joi, 18 august, de la ora 18, va avea loc vernisajul expoziției de bilanț organizate cu lucrările realizate în perioada Simpozionului de către artiștii participanți la Tabăra de creație din acest an. Toate lucrările expuse vor fi donate și vor întregi colecțiile de artă contemporană ale instituțiilor organizatoare: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Centrul de Cercetări Biologice Jibou și Primăria Jibou.
În cadrul vernisajului vom lansa albumul „ARTA ÎN GRĂDINĂ. 10 ediții: 2021-2022”, o lucrare amplă care prezintă, într-o formă concisă și sistematică, toate activitățile desfășurate, până acum, în cadrul Simpozionului.


Curatorul Simpozionului:
Ștefan Kancsura
Coordonatorul Simpozionului:
Radu Șerban

Informații generale despre Simpozion:
www.SimpozionulArtaInGradina.ro
https://www.facebook.com/SimpozionulArtaInGradina/

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours