Proiectul cultural „Case Călătoare”

Estimated read time 3 min read

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj anunță încheierea proiectului cultural „Case Călătoare”, proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și implementat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, în parteneriat cu Asociația Sinaptica și Asociația Salvăm Casele Albastre pe Valea Barcăului.

Proiectul s-a desfășurat în perioada aprilie-noiembrie 2022, iar scopul principal a fost oferirea unui model de acțiune pentru salvgardarea patrimoniului vernacular din mediul rural.

Principalele rezultate ale proiectului sunt:

  • mutarea și reconstrucția a două case tradiționale, în sensul aducerii la starea de la momentul primei edificări;
  • organizarea unei tabere de voluntariat în localitatea Valcău de Jos și implicarea unui număr de zece voluntari în procesul de reconstrucție al celor două case;
  • organizarea a două sesiuni de informare-instruire care au avut loc în localitatea Valcău de Jos, la care au participat un număr de 46 de persoane;
  • pagină de Facebook a proiectului (https://www.facebook.com/casecalatoare);
  • pagină web interactivă de promovare a proiectului „Case Călătoare” (https://casecalatoare.traditiisalajene.ro/);
  • realizarea de materiale informative de promovare: un ghid de folosire a unei case vechi în 507 exemplare și un pliant de promovare în 500 de exemplare;
  • organizarea unui eveniment de inaugurare a celor două case mutate și reconstruite;
  • un documentar foto-video al activităților desfășurate pe perioada proiectului.

Finalizarea proiectului a fost marcată printr-o conferinţă de presă, care a avut loc în data de 9 noiembrie 2022, în Sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj transmite mulțumiri tuturor celor implicați în implementarea proiectului.

Mai multe informaţii despre proiect sunt disponibile pe pagina web a proiectului, pe pagina Facebook a proiectului și la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj (web: https://www.culturasalaj.ro, email: office@culturasalaj.ro, telefon: 0260/612870).

Case Călătoare” este un proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și implementat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, în parteneriat cu Asociația Salvăm Casele Albastre pe Valea Barcăului și Asociația Sinaptica. Proiectul a avut ca scop salvarea și punerea în valoare a patrimoniului vernacular de pe teritoriul județului Sălaj.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/casecalatoare.

Daniel Săuca,

Manager

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours