Premiile Festivalului de Literatură „Vasile Lucaciu”, 2022

Estimated read time 3 min read

În 3 și 4 decembrie 2022, a fost organizată a XXII-a ediție a Festivalului de Literatură „Vasile Lucaciu”, cu susținerea Consiliului Local și a Primăriei comunei Cicârlău (primar Sorin Lupșe). Organizator secundar: Cenaclul literar „Vasile Lucaciu”, președinte Gheorghe Pop.

Juriul, format din Olimpiu Nușfelean (director al revistei „Mișcarea Literară” din Bistrița), Daniel Săuca (redactor-șef al revistei „Caiete Silvane” din Zalău), Mircea Arman (redactor-șef al revistei „Tribuna” din Cluj-Napoca), Virgil Mihaiu (redactor al revistei „Steaua” din Cluj-Napoca), Gheorghe Pârja (redactor-șef al revistei „Nord Literar” din Baia Mare) și Nicolae Goja (membru al cenaclului), a acordat premii pentru 8 concurenți dintre cei 66 care au trimis creații literare în concurs:

Premiul Festivalului „Vasile Lucaciu” și al revistelor „Steaua” și „Mișcarea Literară”: Cătălina Steriu, prozatoare din București.

Premiul I (poezie) și al revistei „Steaua”: Elena Ciotmonda (Bistrița).

Premiul al II-lea (poezie) și al revistelor „Caiete Silvane” și „Mișcarea Literară”: Nicoleta Șimon (Brașov).

Premiul al III-lea ex aequo (poezie) și al revistei „Nord Literar”: Mihaela Ungureanu (București).

Premiul al III-lea ex aequo (poezie) și al revistei „Poesis”: Andreea Prisăcaru (Medgidia).

Premiul I (proză) și al revistei „Tribuna”: Mihaela Băluță (Satu Mare).

Premiul al II-lea (proză) și al revistei „Caiete Silvane”: Andrei Ungureanu (Cisnădie-Sibiu).

Premiul al III-lea la proză nu s-a acordat.

Premiul revistei „Răsunetul Cultural” din Bistrița: Elena Ciotmonda (pentru proză).

Premiul Centrului Județean pentru Promovarea Culturii Populare „Liviu Borlan” Maramureș: Mihaela Băluță din Satu Mare, pentru proză.

Premiul Primăriei Cicârlău, pentru poezie: Flavia Foltoș (Baia Mare).

Premiile constau în diplome, publicarea în revistele participante și în cărți despre Maramureș oferite de Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, Muzeul de Istorie, Centrul pentru Promovarea Culturii Populare „Liviu Borlan” și Editura Eurotip. Primarul Sorin Lupșe a înmânat premiile în bani: 500 lei pentru premiul festivalului, 400 lei premiul I, 300 lei premiul II și 200 lei premiul III.

În sala de ședințe a Consiliului Local, au expus tablouri trei artiști plastici din Cicârlău: Vasile Jurje, Nicolae Pop și Dumitru Robaș. Bibliotecara Maria Gârbe a prezentat cărțile scriitorilor și autorilor din Cicârlău (peste 100 la număr). Dorel Macarie a susținut un recital de poezie din recenta sa carte „Spleen în Ardealul de Nord”. Scriitorul și filosoful Ion Papuc, colaborator al revistei „Convorbiri Literare” din Iași, stabilit recent în Cicârlău, a vorbit despre Vasile Lucaciu ca filosof tomist.

Nicolae Goja

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours