Premiera spectacolului „Misiune ispititoare” de Liana Ceterchi

Estimated read time 3 min read

MISIUNE ISPITITOARE

un spectacol de Liana Ceterchi

Adaptare după corespondența perechii regale: Regele Carol I și Regina Elisabeta, Vol. I (1869-1888) și Vol. II (1889-1913), Editura Humanitas

Traducere: Silvia Irina Zimmermann și Romanița Constantinescu

„La 180 de ani de la nașterea Reginei Elisabeta I, cunoscută și sub pseudonimul literar de Carmen Sylva, ne-am luat îngăduința de a aduce în luminile rampei viața celei care a fost atât prima regină a României, cât și inegalabila parteneră de viață și strădanie a lui Carol I de Hohenzollern, întâiul rege al României.

Aducem în luminile rampei pe celebra Carmen Sylva, care a legănat copilăria multora dintre noi, cu poveștile sale, și cea care a lăsat o vastă operă literară: de la poezie, la opere dramatice, romane epistolare, jurnale, memorii și nuvele. Pe celebra Carmen Sylva care a făcut cunoscută lumii occidentale, poezia populară românească, prin traducerile ei și a fost în același timp muză și mecena pentru mulți artiști printre care: Nicolae Grigorescu, Dimitrie Gh. Dinicu, I.L. Caragiale, Elena Văcărescu, Vasile Alecsandri și nu în ultimul rând a lui George Enescu, copilul ei de suflet, care a mărturisit despre ea că era «o nedezmințită întruchipare a bunătății».

O aducem în luminile rampei pe celebra Elisabeta I, «mama răniților» din timpul Războiului de neatârnare 1877, pe celebra Elisabeta I, prima regină care a făcut fotografie publicitară, cea care a fondat orașul Orbilor/Vatra Luminoasă, și care nu a pregetat niciun moment în a-și dărui gândurile și inima treburilor țării în «Misiunea ispititoare» pe care bunul Dumnezeu i-a încredințat-o pentru România.” (Liana Ceterchi, regizor)

Distribuție: Liana Ceterchi, Teodora Toader

Asistentă regie și sunet: Teodora Toader

Asistență video: Maria Scarlat Malița

SPECTACOL PRODUS DE ASOCIAȚIA FEMEILOR DIN TEATRU „IF…/DACĂ…PENTRU FEMEI”

Premiera: vineri 31 martie, ora 19

Sala I.C. Brătianu, Str. Biserica Amzei nr. 5-7

Relații și rezervări bilete la nr. de tel. 021.314.66.37

Biletele se pot cumpăra de la casieria Sălii Dalles de pe Magheru

sau online www.dalles.ro/ www.ticketstore.ro

                                                      Preț bilet: 40 lei

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours