Pattern-Seeking Animals – Spooky Action at a Distance

Estimated read time 3 min read

Trei cai așteptau în fața palatului. Un roib auriu, cu capul fin, cu picioare de cerb, cu o linie elegantă și iute ca focul. Al doilea era un negru-corb, înalt, puternic, cu buza superioară subțire ce-i dezvelea dinții impecabili. Al treilea era un pursânge englez cu grumazul încordat, care se ridică în două picioare, nechezând. Era o vreme minunată, o adevărată zi de primăvară. Un vânt ușor, plăcut, ne răcorea fața, șuierându-ne pe la ureche. Era o senzație de tinerețe, de dor de viață, toate combinate cu un galop impetuos. Liberi ca păsările cerului. Toată lumea era a noastră. Alături de cai, sorbeam cu nesaț această neasemuită plăcere! La noul album Pattern-Seeking Animals, cred că noi căutăm modele în animale, uneori mai blânde și mai deștepte decât noi.

Când am primit discul, am rămas puțin mirat. După un an, un nou album. Să fie un Spock’s Beard reinventat sau Only Passing Through cu schimbări pe ici, pe colo? Nici una, nici alta: deși în linia celor vechi, un album proaspăt ce explorează zone noi, cu o masterizare impecabilă.

The Man Made of Stone, piesa de deschidere a discului, este povestea unui rege nordic învins, cu un fundal bogat în instrumentații, inclusiv cu o linie proeminentă de violoncel și mandolină. Bineînțeles, cu un Ted Leonard în mare formă.

Basul lui Dave Meros deschide Window to the World, piesă cu un iz de reggae-beat, ce îmi amintește de unele încercări Spock’s Beard. Mai fac referire la Underneath The Orphan Moon, o poveste tristă cu o fată însărcinată ce fuge de acasă, dramă plină de instrumente cu coarde și solouri de chitară remarcabile. Nu vă spun mai mult despre piesele albumului, vă las să le descoperiți.

Pattern-Seeking Animals este o trupă cu muzicieni de mare clasă și compozitori desăvârșiți, ce explorează noi peisaje sonore. Noul album este un amestec de genuri, melodic și captivant, o îmbinare a rockului progresiv cu hard rockul. În grup, toată lumea strălucește, dar nimeni nu domină!

Tracklist:

The Man Made of Stone

Window to the World

What Awaits Me

He Once Was

Underneath the Orphan Moon

Clouds That Never Rain

Bulletproof

Somewhere North of Nowhere

9. Summoned from Afar

10. Love Is Still the Light

11. There Goes My Baby

12. Orphans of the Universe (Live at ProgStock 2022)

13. Elegant Vampires (Live at ProgStock 2022)

14. Time Has a Way (Live at ProgStock 2022)

InsideOut Music 2023

Componență Pattern-Seeking Animals:

Ted Leonard – chitară, voce (Enchant, Spock’s Beard, Transatlantic, Neal Morse Band)

Dave Meros – bass (Spock’s Beard, Eric Burdon and The Animals, Iron Butterfly)

John Boegehold – clape (Spock’s Beard, Lisa Lynne)

Jimmy Keegan – tobe (Santana, Spock’s Beard)

Discografie Pattern-Seeking Animals:

Pattern-Seeking Animals (2019)

• Prehensile Tales (2020)

• Only Passing Through (2022)

• Spooky Action at a Distance (2023)

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours