O nouă monografie la Editura „Caiete Silvane”: „Monografia Casei Voivodului”

Estimated read time 2 min read

Ioan Ielciu, „Monografia Casei Voivodului”, Volumul III, prefață de prof. univ. dr. Ileana Olteanu, Colecția Monografii, cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj și al Centrului de Cultură a Județului Sălaj

 

Pământul se roteşte, vremurile se schimbă, oamenii se succed, iar faptele lor cele bune sunt adesea pierdute şi uitate dacă nu sunt consemnate spre cucerirea veşniciei.

Cu deosebită recunoştinţă şi cu satisfacţie sufletească deplină trebuie să scot în evidenţă că dintotdeauna comunitatea din comuna, apoi din satul Voivodeni a generat fapte deosebite atât materiale, cât şi culturale sau sportive. Acestea se impuneau a fi consemnate, conservate şi păstrate în memoria colectivă.

Şi iată, prin această monografie am predat veşniciei tot ceea ce a avut şi are Casa Voivodului mai frumos, mai măreţ şi mai util. Acest lucru cu atât mai mult cu cât în Voivodeni, în ultimii circa o sută de ani, s‑a produs un adevărat miracol, prin aceea că locuitorii unui sat de circa 250 de case au câştigat o competiţie culturală la nivelul Transilvaniei, apoi trei competiţii sportive organizate la nivel naţional, înregistrând şi alte realizări de excepţie.

Îi mulţumesc Bunului Dumnezeu pentru puterea de muncă pe care mi‑a dăruit‑o în vederea scrierii celor trei volume ale „Monografiei Casei Voivodului”, îi mulţumesc pentru oamenii vrednici pe care i‑a rânduit să mă ajute, dar şi pentru bogăţia, frumuseţea şi unicitatea multora dintre subiectele şi lucrurile care au trebuit să dobândească eternitatea. Doamne-ajută!

 

Ioan Ielciu

 

 

„Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

 

www.culturasalaj.ro

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours