O nouă ediție a volumului „Veronica din Sălaj”

Estimated read time 2 min read

În colecția „Restituiri” a Editurii „Caiete Silvane” a văzut lumina tiparului volumul semnat de Petru Galiş și Gheorghe Perneşiu, „Veronica din Sălaj”, într-o noua ediție, a III-a, adăugită şi revizuită. Cartea care evocă viața și opera poetei Veronica Liscan (1857-1932), cunoscută sub pseudonimul literar „Veronica din Sălaj”, a apărut cu sprijinul Consiliului Judeţean Sălaj, Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj și al Primăriei şi Consiliului Local al Comunei Cizer.

„Volumul «Veronica din Sălaj» a apărut dintr-o necesitate stringentă, din dorinţa autorilor de-a pune în lumină viaţa şi activitatea unui modest intelectual de la ţară, de la începutul secolului al XX-lea.” (Petru Galiş, învăţător și „Cetățean de Onoare” al Comunei Cizer)

„Istoria unei naţii nu este făcută doar de marile personalităţi, ea aparţine şi acestor mărunţi exponenţi ai naţiei, care prin munca lor au făcut posibile cele mai importante realizări. Veronica din Sălaj este un astfel de exponent şi totodată un reper în istoria Cizerului, meritul de a nu fi uitată aparţinându-le exclusiv celor doi autori.” (prof. dr. Florin Ioan Chiş, director al Şcolii Gimnaziale „Horea” din Cizer)

 

„Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

 

www.culturasalaj.ro

www.caietesilvane.ro

www.edituracaietesilvane.ro

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours