O nouă carte semnată de Viorica Mureșan

Estimated read time 2 min read

Editura „Caiete Silvane” a publicat, în colecția Poesis, un volum de poeme cu titlul „Înscrisuri transparente”, semnat de Viorica Mureșan, cu ilustrații de Gabriela Socol și o prefață de Alice Valeria Micu.

Volumul va fi lansat în cadrul Zilelor revistei „Caiete Silvane”, din 28-29 martie 2024.

 

 

Viorica Mureșan a mai publicat: Urma piciorului stâng (Editura Augusta, Timişoara, 2000) şi Uimitoarea măsură (Editura Casa Cărţii de Ştiinţă, Cluj-Napoca, 2011). Este prezentă în antologiile Asociației Scriitorilor din Județul Sălaj, 18 poeţi (Editura Caiete Silvane, Zalău, 2020), Şase dramaturgi (Editura Caiete Silvane, Zalău, 2021) și 27 de scriitori sălăjeni ((Editura Caiete Silvane, Zalău, 2023). De asemenea este prezentă şi în antologiile Festivalului Primăvara PoezieiA Költészet Tavasza (Editura Caiete Silvane, Zalău).

 

*

 

Viorica Mureșan este un poet curajos, care-și ia sufletul în spinare și pornește în explorare atunci când flacăra inspirației dă semnalul de pornire. Scrie rar și cu conștiința unei mărturisiri generale, departe de lumea dezlănțuită a literaturii, cu parcimonie, căci la ea versul e născut, nu făcut. […] Deopotrivă de atentă la detalii și în poemele cu vers liber, autoarea scrie despre poet și moarte, despre mamă și tată, îngeri, despărțire, anotimpuri, fericire, viață, scris. Materia poetică e una aerată, filtrată, ca un izvor de munte ce curăță pe șapte pietre orice posibilă contaminare, iar versul ajunge la cititor doar cu amprenta personală a poetei, care plasează cu dibăcie câte un vârtej ce oferă astfel un ritm sincopat lecturii, dezvrăjește pe moment, doar pentru a merge mai departe în ritmul necunoscut al apelor.

Alice Valeria Micu

 

„Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

 

www.culturasalaj.ro

www.caietesilvane.ro

www.edituracaietesilvane.ro

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours