O nouă carte de Augustin-Leontin Gavra la Editura „Caiete Silvane”

Estimated read time 2 min read

Augustin-Leontin Gavra, ,,Realităţi demografice şi social-economice în plasa Cehu Silvaniei (1848-1950)”, Colecția Scientia, Prefață de prof. univ. dr. Ioan Bolovan, membru corespondent al Academiei Române. Volum apărut cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj și al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

 

 

,,Domnul dr. Augustin-Leontin Gavra şi-a onorat din plin statutul de cercetător: a avansat multe ipoteze de cercetare, a combinat din punct de vedere metodologic mai multe perspective, a încercat şi a reuşit de cele mai multe ori să îşi susţină ideile prin argumente măsurabile, extrase din materialul documentar ce l-a avut la îndemână. Cu alte cuvinte, domnul Gavra ilustrează plenar tipul de cercetător care se îndreaptă în primul rând spre depistarea de noi surse documentare inedite, spre reluarea interpretativă a surselor edite, cântărind cu atenţie şi migală orice informaţie ce putea fi smulsă acestor izvoare documentare. În privinţa literaturii de specialitate consultate, remarcăm o corespunzătoare (nu neapărat exhaustivă) listă bibliografică însumând aproape 200 de titluri accesate atât clasic, cât şi pe platforme electronice. Concluziile acestor specialişti citaţi de autor sunt de cele mai multe ori corect integrate în fluxul argumentativ al cărţii, autorul având curajul de a căuta explicaţii, de a avansa comparaţii şi a propune un model de evoluţie zonal.” (Prof. univ. dr. Ioan Bolovan)

 

La Editura „Caiete Silvane” Augustin-Leontin Gavra mai este prezent, în Colecţia Monografii, cu „Istoria parohiei Motiş” ( 2013) și în Colecția Memoria cu „Participarea locuitorilor din plasa Cehu Silvaniei la Marele Război şi la realizarea Marii Uniri” (2018), (Coordonatori Augustin-Leontin Gavra, Horaţiu-Traian Năprădean) și cu „Istorie şi civilizaţie în Sălajul istoric”, în colaborare cu Editura Eikon (2020), (Coordonatori Augustin-Leontin Gavra, Ciprian-Marian Porumb-Ghiurco, Horaţiu-Traian Năprădean).

„Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

 

www.culturasalaj.ro

www.edituracaietesilvane.ro

www.caietesilvane.ro

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours