„LOST” – Performance Art

Estimated read time 2 min read

Inspirația pornește de la gândurile și cuvintele Marinei Abramović: „Time is an illusion. Time only exists when we think about the past and the future. Time doesn’t exist in the present here and now.”

„LOST”, un performance care îți permite să petreci timp alături de tine și de cei din jurul tău, să îți atingi mintea și sufletul, să te desprinzi de haosul creat de societate. Este despre regăsirea de sine, relația cu cei din jur, pierderi, nepăsare, război, temeri, bucurii, încredere și conexiune.

Aici, oamenii sunt gazdele unui spațiu în care pot să se manifeste așa cum simt, fie că vor să aibă o clipă de liniște, sau un moment prin care să exteriorizeze tot ce au în suflet. Mediatorii acestor întâmplări, cât și oglinzile trăirilor celor prezenți sunt cei doi performeri.

Marina Abramović spunea: „When you have a nonverbal conversation with a total stranger, then he can’t cover himself with words, he can’t create a wall.” Așadar, energia publicului va fi receptată de artist și va fi transmisă înapoi sub o altă formă, astfel încât cei prezenți vor avea o reacție pură, autentică, prin care barierele psihologice și fizice vor deveni inexistente.

Un performance nu e un spectacol de teatru, iar dacă vrei să vezi un spectacol, teatrul e la câțiva pași de locul în care se va întâmpla „LOST”.

Fie că trăiești vremuri grele sau nu, fie că ești sau nu din Cluj, te așteptăm la evenimentul care îți va permite să lași emoțiile să te copleșească și care va plasa arta pe un piedestal demn de admirat în cultura românească.

Noi avem nevoie de tine, așa cum și tu ai nevoie de tine.

Dragoș Pleșa

 

Performeri: Iriana Adnana și Dragoș Pleșa

Data: 06.05.2022
Ora: 18:00
Locația: Turnul Croitorilor, Centrul de Cultură Urbană, Cluj-Napoca

Design: Cosmina-Andreea Anghelache, Dragoș Pleșa

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați la:
plesadragos11@gmail.com / 0756415620

Organizator: Asociația Art Vobis

*Intrarea este liberă.

 

Alte detalii despre eveniment: https://fb.me/e/1QX4MOote

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours