Lansare de carte: pr. Ioan Avram, „Cuvinte de suflet la duminicile de peste an”

Estimated read time 3 min read

În Sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj va avea loc joi, 22 septembrie 2022, ora 15, lansarea cărții scrise de pr. Ioan Avram, „Cuvinte de suflet la duminicile de peste an”, carte apărută la Editura „Caiete Silvane”.

Vor lua cuvântul autorul, pr. Claudiu Boia, pr. Marcel Petru Șamșodan, pr. Călin Ciurbe și prof. Marcel Lucaciu.

O făclie vrem să fie şi această carte care să-i ducă pe oameni la Iisus Hristos”

Este un lucru înălţător să poţi să ajuţi pe cineva. Poţi ajuta. Fie prin faptă, fie prin vorbă, fie prin gând. Oare ce poţi face prin gând? Prin gând, tu ca om te poţi ruga mult pentru altul fără ca el să ştie, dar tu o faci. Prin cuvânt îi poţi da lumină, speranţă, ajutor, mângâiere, ridicare. Prin faptă poţi să fii un samarinean milostiv. Vreau ca această carte să fie spre folos, tuturor. Prin ea semănăm cuvântul lui Dumnezeu şi despre Legea Sfântă, prorocul David spunea: „Legea ta, Doamne, este făclie picioarelor mele”. O făclie vrem să fie şi această carte care să-i ducă pe oameni la Iisus Hristos. Ştim că Iisus a spus tuturor: „Veniţi după Mine” şi El este cel care merge înainte, căci El este „Lumina cea adevărată care luminează pe tot omul care vine în lume”. El voieşte să ne ducă la Tatăl. Precum au fost conduşi evreii în pustie prin stâlpi de foc şi nor luminos care mergeau înaintea lor, aşa şi cuvântul lui Iisus ne conduce spre pământul făgăduinţei. Folosesc şi eu, după putere, al Lui cuvânt pentru a lumina şi conduce la Cel de Sus pe tot omul ca să cunoască adevărul, calea şi a nu rătăci în meandrele vieţii.

                                                                                Preot Ioan Avram

Preotul Ioan Avram s-a născut la 15 iunie 1956 în satul Sânpetru Almașului, comuna Hida, Sălaj. A urmat școala primară în sat, seminarul teologic la Cluj-Napoca, apoi Institutul Teologic la Sibiu. În 1999 a obținut licența în Drept. Din 1979 până în 1996, a slujit ca preot în parohia Treznea, apoi ca preot militar la Zalău (1996-2022). 

„Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

www.culturasalaj.ro

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours