Lansare de carte László László la CNS

Estimated read time 3 min read

Lansare de carte: László László, „A fehér vödör”

 

Luni, 20 noiembrie 2023, de la ora 17, în sala festivă a Colegiului Național „Silvania” din Zalău, va avea loc lansarea cărții profesorului László László, „A fehér vödör” („Găleata albă”), volum apărut la Editura „Caiete Silvane” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

„Prezentul volum de proză scurtă este cumva o consecință și un rezultat al epidemiei de Covid, în sensul că perioada lungă de izolare a avut un rol major în retrăirea, reîmprospătarea unor amintiri, întâmplări sau în privința realizării a unor idei mai vechi. Pe alocuri, în unele dintre scrieri, apar și anumite elemente autobiografice. Personajele nuvelelor și povestirilor sunt oameni aproape obișnuiți, cu o excepție: găleata albă buclucașă, care dintr-o piesă de bază a unei gospodării, decade mult mai prejos… Totuși, găleata poate fi consolată prin faptul că ajunge pe coperta unui volum, și aceeași găleată va fi imortalizată prin titlul cărții”, precizează László László despre volumul „A fehér vödör”. Textele apărute în volumul de nuvele și povestiri sunt îngrijite de Vicsai Zsolt.

László László este profesor de istorie în Zalău, la Colegiul Național „Silvania”. În 1985 a absolvit Facultatea de Istorie-Filosofie al Universităţii „Babeş-Bolyai”. Între 1985-1990 a fost profesor în Şamşud, iar din 1990 predă în Zalău. Născut la 26 mai 1958, în comuna Sângeorgiu de Pădure (județul Mureș), László László a cochetat cu poezia încă de la vârsta de opt ani, când a debutat în revista pentru copii „Napsugár” din Cluj. A publicat articole, eseuri şi studii istorice în diferite reviste și volume colective, având și câteva volume proprii. Scrie atât în limba română, cât și în limba maghiară. La Editura „Caiete Silvane” a mai publicat, în anul 2019, cartea „Visul meu… Interferențe istorice și culturale româno-maghiare”.

Volumul „A fehér vödör” („Găleata albă”) poate fi achiziționat de pe site-ul www.edituracaietesilvane.ro, în format tipărit sau în format electronic.

„Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

 

www.culturasalaj.ro

www.edituracaietesilvane.ro

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours