Lansare de carte la Șimișna

Estimated read time 2 min read

Lansare de carte la Şimişna:

„Gramatica limbii române – noţiuni teoretice şi exerciţii”

          Miercuri, 19 iunie 2024, cu începere de la ora 11, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Şimişna va avea loc lansarea volumului semnat de profesoara Viorica Pop, „Gramatica limbii române – noţiuni teoretice şi exerciţii. Pentru elevi, învăţători şi profesori, Evaluare Naţională, admitere învăţământ superior, definitivat, grade didactice”. Cartea a apărut la Editura „Caiete Silvane”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sălaj și al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj. Moderatorul evenimentului va fi scriitorul și jurnalistul Daniel Săuca, manager al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.

          „«Gramatica limbii române – noţiuni teoretice şi exerciţii» este un instrument util, menit să asigure dezvoltarea competenţelor de comunicare scrisă şi orală în limba română, înţelegerea, însuşirea şi aplicarea noţiunilor gramaticale şi lexicale în diferite situaţii de evaluare. Este rodul unei vaste experienţe dobândite de-a lungul multor ani de muncă la catedră, ani în care am descoperit toate problemele cu care se confruntă elevii, dar şi profesorii tineri la examenele de definitivat, grade didactice sau titularizare în învăţământ”, a precizat profesoara Viorica Pop.

          În cadrul evenimentului din 19 iunie 2024 va fi prezentată și monografia „Şimişna 700. Istorie, tradiţii, destine”, semnată de Ionel Penea, Ioan Pop și Viorica Pop și apărută la Editura „Caiete Silvane” în 2015. Localitatea Şimişna aniversează anul acesta 710 ani de la prima atestare documentară.

          „Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

          www.culturasalaj.ro

          www.caietesilvane.ro

          www.edituracaietesilvane.ro

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours