Lansare de carte Anca Ioana Iacob-Gaidoș

Estimated read time 2 min read

În Sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj va avea loc miercuri, 10 iulie 2024, de la ora 18, lansarea cărții semnată de Anca Ioana Iacob-Gaidoș, „O bluză din tercot”, volum apărut la Editura „Caiete Silvane”.

„Mi se pare interesant cum, în vremuri din ce în ce mai reci, mai pragmatice, mai materialiste, se nasc, cu o izbucnire extraordinară, tot mai mulți poeți care au necesitatea de a expune lumii esențialele lor gânduri, emoții, complexitatea lor de a fi. Cred că și Anca Ioana Iacob-Gaidoș este unul dintre acești poeți care se pierde-n poezie pentru ca, mai apoi, să se regăsească în ea, după ce o oferă lumii”.

Lucian Dumbravă

„…despre mine vă pot spune că sunt al doilea vis al mamei mele, un vis înfășat într-o rugăciune plânsă în vara anului 1977, în satul sălăjean Ulciug. Socotitul pe degete și buchisitul cuvintelor le-am învățat la școala din sat, apoi gimnaziul și liceul le-am urmat în Cehu Silvaniei. Sunt absolventă a Facultății de Drept și în viața cotidiană sunt grefier. O bluză din tercot este a doua mea mare dragoste, prima carte publicată fiind Margini de zbor, pe care domnul Gheorghe A. Stroia a descris-o ca fiind „o clipă de poezie încremenită între două bătăi de aripi”.

Anca Ioana Iacob-Gaidoș

Despre volum și autoare,

https://culturasalaj.ro/dialogurile-caiete-silvane-online-anca-ioana-iacob-gaidos/

Eveniment organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj în parteneriat cu Asociația Scriitorilor din Județul Sălaj și Cenaclul literar „Silvania”.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

www.culturasalaj.ro

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours