Haina interioară a unei aniversări. Gânduri speciale pentru 50 de ani ai Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău

Estimated read time 4 min read

De la sigiliul vârstei unei persoane obișnuite până la împlinirea unor ani ai personalităților din domenii diferite, ai unor evenimente, opere de artă – și nu numai – totul trece prin sufletele noastre ca o lumină binefăcătoare.

Pentru toate pregătim, mai ales, aspectul, înfățișarea festivă, spectacolul multicrom și polifonic necesar și așteptat de toți, generator de energii declanșate și reușite unice de recunoscută valoare.

Și de aceea Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, aflându-se în anul semicentenarului său, a programat acțiuni aniversare pe care le vom dedica locuitorilor din Zalău, celorlalți sălăjeni, tuturor acelora pentru care instituția noastră este un reper.

Continuăm să-i considerăm pe toți ca parteneri ai noștri permanenți.

Edificiul nostru cultural, adăugându-i-se continuu îmbunătățiri, activitățile diverse, temeinic pregătite, profesionist, și dedicate, se subsumează angajant cuvântului „Casa” din denumirea așezământului aniversar.

Ne străduim – de multe ori și reușim! – să și trimitem spre oameni conotația „Acasă”.

Este o preocupare continuă pentru noi să realizăm alăturarea bucuriilor artistice de emoțiile făuritoare…

Referindu-ne la partea a doua a denumirii, cea „de cultură”, înțelegem de ce instituția noastră este etalon în domeniu, de ce locuitorii acestor minunate meleaguri recunosc, apreciază pozitiv și frecventează ca actanți ori spectatori manifestări din diferite compartimente ale actului cultural.

Și în anul împlinirii celor 50 de ani de existență avem o responsabilă grijă ca instituția noastră să fie CASĂ A TINEREȚII.

Credem că nu este puțin lucru ca aproape 200 de copii să facă, zilnic, repetiții în sălile noastre, în zona dansului clasic și a celui modern.

Aici tinerii din formația de dansuri populare a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj își desăvârșesc măiestria și nimeni nu este surprins, apoi, când aceștia sunt aplaudați pe scene românești și din alte țări.

Instituția noastră găzduiește, din 1977 cu denumirea „Silvania”, prestigiosul cenaclu, care continuă precedente contribuții de profil, împreună acoperind peste șapte decenii de activități în domeniul cuvântului măiestrit.

La noi scriitori sălăjeni și creatori de pe alte meleaguri și-au lansat operele în acțiuni memorabile.

Continuând preocupări din alți ani, și compania – tânără – de teatru din Zalău, afirmam anterior: CASĂ A TINEREȚII, a găsit în noi amfitrioni cu inima deschisă…

Toate activitățile de mai sus, și altele, sunt conduse de instructori pasionați și competenți, cu dăruire, oferind publicului manifestări de referință, cu ecou în țară și peste hotare.

De-a lungul anilor ne-au vizitat – și ne-au mărturisit impresiile lor reconfortante despre tot ceea ce aparține palierului cultural din Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău – mari artiști ai cuvântului, ai declamării impresionante, din ramuri tulburătoare ale muzicii etc. și au onorat publicul sălăjean cu spectacole de excepție.

Miile și miile de spectatori de aici și de pe alte meridiane au dus departe imaginea unei instituții – autofinanțate! – cu rezultate notabile…

Acordăm atenție susținută aspectului, înfățișării festive, spectacolelor multicrome și polifonice – sperăm de referință, ca până acum – vom încânta nu numai în anul aniversar 2024 privirile, vom crea bucurii sperate pentru cei care ne vor trece pragul.

Vom chema alături de noi partenerii noștri de tot felul, spectatorii, actanții produsului cultural, susținătorii noștri, pe care îi considerăm prietenii noștri.

Așteptăm pe cât mai mulți să punem în interiorul sufletelor noastre și o haină specială, să făurim strălucirea ei binefăcătoare și s-o susținem luminos – lecția sevei să ne fie permanent în atenție.

Această haină interioară – nu numai în anul aniversar – ne străduim să fie instrument special de lucru, baghetă ce miresmează nuanțele, cadou briant oferit tuturor pentru gândurile bune la adresa instituției noastre, pentru bucurii și emoții topite în prețuirea culturii.

C.C.S.Z.

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours