Darius Prodan la Dialogurile Caiete Silvane online

Estimated read time 3 min read
Un nou invitat la Dialogurile Caiete Silvane online, joi, 24 februarie 2022, ora 16, pe conturile de facebook și youtube ale Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj și ale revistei Caiete Silvane. Redactorul-șef al publicației, Daniel Săuca, va dialoga cu managerul cultural și actorul Darius Prodan.
Darius Prodan
Darius Prodan (n. 27 decembrie 1997, Zalău) este actor și manager cultural, și membru fondator al Asociației Pro Teatru. În anul 2018 a absolvit Facultatea de Litere și Arte, specializarea arta actorului, în cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu. În 2021 a absolvit două masterate în cadrul ULBS: Teoria și Practica Managementului Instituțiilor și Evenimentelor Culturale și Arta Interpretării Caracterelor Dramatice.
Încă din primul an de facultate se implică în organizarea Festivalului Internațional de Teatru la Sibiu, în calitate de venue responsible (2017). Fiind impresionat de amploarea evenimentelor din Sibiu, înființează în august 2018, Asociația Pro Teatru, cu gândul de ridica standardul teatral al orașului său natal și a înființa primul teatru din județul Sălaj. În august 2018, organizează Curtea Artiștilor – teatru în aer liber, proiect care îi oferă capital de imagine local. Organizează prima stagiune de teatru în toamna anului 2018 la Zalău, iar în 13-15 decembrie organizează prima ediție a Festivalului de Teatru Virgil Flonda Zalău. Deoarece proiectele sale revitalizează viața culturală a orașului, tot mai mulți artiști se alătură și joacă la Zalău, printre care și companii precum TNRS, BIS TEATRU, Centrul REPLIKA. În 2019 organizează Curtea Artiștilor – ediția II-a și Festivalul de Teatru Virgil Flonda – 2019. Reușește să aducă pentru prima oară la Zalău spectacole ale unor teatre din Republica Moldova (Teatrul Național Satiricus Chișinău, Compania Arta și Gândul). Înființează în cadrul Asociației Pro Teatru o platformă de voluntariat pe care o coordonează și care în prezent numără peste 65 de voluntari activi, dintr-un total de peste 200. În parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău, obține un fost punct termic dezafectat, pe care își propune să îl transforme în prima sală studio de teatru din Zalău. În 2020 produce spectacolul “Verde Tăiat”, nominalizat la Gala Premiilor UNITER 2021 la categoria cel mai bun spectacol. Spectacolul este invitat la diverse festivaluri din țară, inclusiv Festivalul Național de Teatru. În 2021 organizează Curtea Artiștilor ediția a IV-a. Printre invitații festivalului s-au numărat: Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Pavel Bartoș, Florin Piersic Jr, Răzvan Vasilescu, Ada Milea, Ioan Isaiu etc. Organizează și susține ateliere de teatru pentru copii și adulți, Iar în 2022 înființează și coordonează trupa de teatru pentru liceeni “stART”. A organizat peste 250 de evenimente în calitate de Președinte al Asociației Pro Teatru.
Primul rol în calitate de actor este în spectacolul R.U.R. regia Vlad Cristache, al Teatrului Național Radu Stanca Sibiu(martie 2018). În mai 2018, joacă rolul lui Ole în spectacolul La Comun, regia Luana Hagiu. Joacă în două spectacole ale Facultății de Litere și Arte Sibiu: Pisica Verde – regia Eugen Gyemant(rolul lui Robert) și Love Stories – regia Marius Gîlea(roluri multiple). A jucat în festivaluri: Festivalul Internațional de Teatru Sibiu, Venice Open Stage, Festivalul OKAUA București, Festivalul STUDIO Târgu Mureș, DAT-Fest Sibiu, Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru București, Festivalul START Arad.

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours