Cuvântul primarului Ionel Ciunt cu ocazia Zilei Municipiului Zalău

Estimated read time 2 min read

Dragi prieteni,

Ziua de 1 August este specială pentru toți locuitorii orașului, este Ziua Municipiului Zalău! Și în acest an, finalul lunii Iulie – începutul lunii August este despre Zalău, despre valorile care unesc comunitatea zălăuană și despre dragostea pentru sentimentul de „acasă”.

Pentru ca Zalăul să primească rangul de municipiu, să fie oraș reședință de județ și un centru industrial important al Sălajului, înaintașii noștri au scris file în paginile de istorie. În semn de apreciere pentru faptele eroice de care au dat dovadă și pentru sacrificiile depuse, înălțăm gânduri de prețuire și respect în memoria acestor personalități marcante.

Dumnezeu și istoria a hotărât ca în acest areal frumos de la poalele Meseșului să ne creștem copiii și să trăim împreună români, maghiari, germani, slovaci, evrei, romi și alte naționalități. Mă bucur să pot spune că Zalăul este un exemplu de toleranță și de conviețuire pașnică, un spațiu multicultural și multietnic, municipiul reședință de județ cu OAMENI harnici, care dau dovadă de răbdare, înțelepciune, toleranță și respect reciproc.

Nouă, celor care astăzi avem onoarea de a fi cetățeni ai Zalăului, ne revine datoria de a duce mai departe tradițiile și obiceiurile locale, de a sprijini personalitățile care implică întreaga comunitate în activități benefice și de a dezvolta Municipiul Zalău, punându-l pe lista orașelor europene.

Vă mulțumesc, dumneavoastră, cetățenilor municipiului, pentru că vă alăturați eforturilor administrației locale de a face ca Zalăul să fie un oraș modern, prosper și sigur.

La mulți ani, Zalău!

La mulți ani tuturor zălăuanilor!

Ionel Ciunt,

Primarul Municipiului Zalău

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours