Cronica discului: The Winery Dogs – III

Estimated read time 3 min read

În desele mele călătorii prin lumea largă, trec uneori pe lângă prăvălioare de pe străduțe uitate de lume și văd zâmbitori negustorii de vechituri, anticarii sau vânzătorii de tablouri. Nu cred că au prea mulți mușterii, dacă te uiți înăuntru ei citesc, neavând grija zilei de mâine. Probabil au o pensie bună și prăvălia e doar o plăcere. Nu-și bat capul cu vânzările, au un câine așezat în fața lor sau o pisică ce se freacă de cărțile înșirate, de parcă ar șterge praful de pe cotor. Uneori îmi doream să-mi cumpăr o astfel de vitrină și să mă așez acolo împreună cu un câine sau cu o pisică, cu un pahar cu vin pe masă, să stau acolo vreo douăzeci de ani.

Nu știu dacă cei de la The Winery Dogs au vreun câine în podgorie, dar știu sigur că au inspirație cu carul. De la lansarea primului lor disc, în anul 2013, grupul a avut un impact semnificativ în lumea rockului. Muzica lor e un amalgam de blues, soul și metal progresiv, totul asezonat cu tehnica impecabilă a celor trei instrumentiști. Stilul abordat e greu de clasificat, dar rezultatul este unul remarcabil, făcând din grup unul de marcă pe scena rock contemporană.

Anunțul unui nou disc la începutul anului 2023 a agitat critica muzicală de gen, toată lumea așteptând întoarcerea supergrupului în studio. Așteptarea a meritat, albumul dovedind că cei trei componenți sunt printre cei mai capabili muzicieni din punct de vedere tehnic de pe planetă. Virtuozitatea instrumentală nu se traduce întotdeauna în compoziții pe măsură. Nu e cazul la The Winery Dogs a căror muzică este extrem de tehnică, dar și plină de poezie și suflet. Discul este o continuare firească a lui Hot Streak din 2015, de această dată cu un plus de inventivitate.

După părerea mea, noul album este cel mai bun al trupei, plin de suflet, dinamică și varietate. Se ridică la înălțimea așteptărilor, tinzând spre perfecțiune. Într-o perioadă în care este ușor să înregistrezi albume de la distanță cu ajutorul tehnologiei, The Winery Dogs și-au abordat cel mai recent album într-un mod de old school, compunând împreună piesele în studioul lui Kotzen și „lucrându-le” până când melodiile au fost pe placul lor. De ascultat!

Tracklist:

1. Breakthrough

2. Gaslight

3. Lorelei

4. Mad World

5. Pharaoh

6. Rise

7. Stars

8. The Red Wine

9. The Vengeance

10. Xanadu

Componență The Winery Dogs:

Mike Portnoy – baterie (Dream Theater, Liquid Tension Experiment, Flying Colors, Sons of Apollo, Transatlantic, Avenged Sevenfold, Adrenaline Mob)

Billy Sheehan – bass (Mr. Big, Niacin, Explorer’s Club, Sons of Apollo)

Richie Kotzen – chitară, clape, voce (Poison, Mr. Big)

Discografie The Winery Dogs:

I (2013)

Unleashed in Japan (2013)

Hot Streak (2015)

Dog Years: Live in Santiago & Beyond (2017)

III (2023)

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours