Cronica discului, Mangini – Invisible Signs

Estimated read time 2 min read

Dacă Sinele este Unul, dacă nu mai există nimic în afara lui, oare ce rost mai are lumea? O parcurgi, și gata? Cred că e nevoie de ceva contrast; nu poți scrie pe o tablă neagră cu o cretă neagră. Iar acest contrast este Lumea. Ea există pentru noi, cei care trebuie să aflăm cine suntem. Când înțelegi cine ești sau când realizezi că nu ești ce pari a fi, orice practică spirituală încetează. Iar eu vreau să fiu Sinele, Eul vreau să se dizolve în Sine.

La fel s-au dizolvat cei aproape 40 de ani de carieră ai lui Miki Mangini în primul său album solo. Super-talentatul baterist s-a ocupat de tot: compoziție, versuri și producție. Finalul este unul interesant, eu așteptându-mă la ceva mai progresiv, având în vedere ultimii ani petrecuți de Mike la Dream Theater. Și totuși, Invisible Signs este un interesant mix de heavy-rock, alternativ și industrial, plin de energie și dinamism. Zece piese care amestecă perfecționismul heavy-ului anilor ’90 cu alternativul noului mileniu, dar și cu hard rock-ul nealterat.

După plecarea lui Mangini de la Dream Theater, albumul acesta este ca un panaceu, el distanțându-se de sunetul elaborat al trupei, deoarece trecutul trebuie să rămână în trecut. Trupa lui Mike e de zile mari: vocea și chitara fostei Evanescence, Jen Majura; Tony Dickinson cu un bass superb, ce ține ritmul întregului album; Ivan Keller și Gus G., doi chitariști experimentați.

Una peste alta, un prim album solid, reușit, ce ne dă speranță la alte materiale discografice marca Mangini. De ascultat!

 

Tracklist:

 

 1. Freak Of Nature
 2. Invisible Signs
 3. Habit To Change
 4. Not Drowning
 5. Deep Inside
 6. Saying Sorry
 7. So Alive
 8. Glamorous Shades
 9. It’s Noise
 10. Let Me Shine
 11. Seek And Find
 12. Black Box

 

Mike Mangini Media 2023

 

Componență:

 

Jen Majura (voce, chitară – Equilibrium, Evanescence)

Gus G. (chitară – Ozzy Osbourne, Dream Evil, Mystic Prophecy, Arch Enemy, Jorn, Doro, Kamelot)

Ivan Keller (chitară – Jelusick, Animal Drive)

Tony Dickinson (bass – Soto, Art of Anarchy)

Mike Mangini (baterie – Dream Theater, Extreme, Annihilator, Mullmuzzler, Mike Keneally, Steve Vai)

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours