Comunicat de presă/ proiect AFCN Case Călătoare

Estimated read time 2 min read

COMUNICAT DE PRESĂ

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, în parteneriat cu Asociația Sinaptica și Asociația Salvăm Casele Albastre pe Valea Barcăului, invită persoanele interesate la inaugurarea celor două case care fac obiectul proiectului cultural „Case Călătoare”. Casa „Florii a Țuțulaghi” și casa „Vironi Burenoii” au fost mutate și reconstruite prin tehnici arhaice, folosind materiale tradiţionale, identice sau foarte asemănătoare cu cele originale. Evenimentul va avea loc în localitatea Valcău de Jos, strada Principală, numărul 24A, în data de 16 octombrie 2022, ora 13.

Case Călătoare” este un proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și implementat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, în parteneriat cu Asociația Salvăm Casele Albastre pe Valea Barcăului și Asociația Sinaptica. Proiectul are ca scop salvarea și punerea în valoare a patrimoniului vernacular de pe teritoriul județului Sălaj.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina web a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj (www.culturasalaj.ro) și pe pagina de Facebook a proiectului (www.facebook.com/casecalatoare).

Daniel Săuca,

Manager

 www.culturasalaj.ro

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours