Comunicat de presă: Premieră: Spectacolul de teatru „ACASĂ”

Estimated read time 2 min read

Premieră: Spectacolul de teatru „ACASĂ”, produs 100% la Zalău, se joacă pe 17 iunie

Sâmbăta aceasta, pe 17 iunie, ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău, va avea loc un eveniment cultural unic: premiera spectacolului „ACASĂ”, produs la Zalău prin intermediul asociației ProTeatru.

Timp de aproximativ 6 săptămâni, dramaturga Alexandra Felseghi, regizoarea Adina Lazăr, scenografa Andreea Tecla și actorii Pamela Iobaji, Irina Sibef, Ana Turos, Dan Boldea și Christian Har au realizat un spectacol de teatru produs 100% la Zalău.

Spectacolul explorează o temă de interes pentru fiecare dintre noi: ce mai înseamnă „acasă” atunci când un procent foarte mare din români aleg să emigreze. Povestea se concentrează pe „aventura” unei familii atipice, ai cărei membri trăiesc de ani de zile în țări cu istorii diferite și culturi diametral opuse. Pentru câteva zile, livingul casei aflate într-un orășel industrial din România devine terenul neutru pe care se vor ciocni valori și dorințe, alături de ouă de Paști. Toate acestea pentru a înțelege fiecare din cei prezenți ce mai înseamnă pentru ei cuvântul „acasă”.

Într-un oraș fără teatru, producția unui spectacol care reunește oameni de teatru atât de relevanți pe scena culturală națională este o reușită care merită sărbătorită. Zălăuanii sunt invitați să participe la premiera spectacolului sâmbătă seara, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Spectacolul este o producție ProTeatru și un proiect cofinanțat de AFCN. Asociația culturală ProTeatru are ca scop promovarea culturii și îmbunătățirea vieții culturale sălăjene. Înființată în 2018, asociația organizează anual festivalul „Curtea artiștilor”, care are loc la Zalău pe parcursul verii.

Biletele pentru premiera spectacolului „ACASĂ” se pot achiziționa accesând acest link: . Numărul de locuri este limitat, astfel încât recomandăm achiziționarea din timp a biletelor de intrare.

Proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours