Comunicat de presă/Inaugurarea „Caselor Călătoare” de la Valcău de Jos

Estimated read time 2 min read

COMUNICAT DE PRESĂ

Inaugurarea „Caselor Călătoare” de la Valcău de Jos

La Valcău de Jos, la gospodăria familiei Florin și Felicia Sabău, a avut loc duminică, 16 octombrie 2022, evenimentul de inaugurare a celor două case mutate și reconstruite în cadrul proiectului cultural „Case Călătoare”, un proiect derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj, în parteneriat cu Asociația Sinaptica și Asociația Salvăm Casele Albastre pe Valea Barcăului, și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

În prezența a peste o sută de localnici și oaspeți din județ și din țară, a echipei de proiect și a primarului comunei, Ioan Roșan, s-a scos în evidență importanța demersului de păstrare și promovare a patrimoniului reprezentat de casele tradiționale din județul Sălaj și nu numai.

Casa „Florii a Țuțulaghi” și casa „Vironi Burenoii” au fost mutate și reconstruite prin tehnici arhaice, folosind materiale tradiţionale, identice sau foarte asemănătoare cu cele originale.

Evenimentul s-a încheiat cu un scurt moment folcloric realizat de tinerii dănțăuși ai formației „Spiridușii Valcăului” (instructori Gabriel Boticaș și Ariana Tunogyi).

Mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/casecalatoare.

Daniel Săuca,

Manager

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours