Carte de geometrie apărută la Editura „Caiete Silvane”

Estimated read time 2 min read

La Editura „Caiete Silvane”, în colecția Didactica, a apărut volumul semnat de Varga Lajos, „A merőlegességi relációval kapcsolatos rövid dolgozat. Szórakoztató síkmértan az unatkozók számára” („Scurtă lucrare în legătură cu relaţia de perpendicularitate. Geometrie plană pentru cei care se plictisesc”).

Volumul conţine rezultatul unui studiu în legătură cu relaţia de perpendicularitate în geometria clasică. „E surprinzător că despre relaţia de paralelism, lucrările depăşesc «volumul unei biblioteci», pe când despre relaţia de perpendicularitate nu am găsit nicio lucrare mai consistentă”, a precizat autorul.

Profesorul de matematică Varga Lajos s-a născut la 24 decembrie 1936 în localitatea Camăr, județul Sălaj. Este absolvent al Liceului Teoretic din Zalău (1954) și al Universității „Bolyai” din Cluj (1958), având specialitate matematică-fizică. După absolvirea studiilor universitare, a primit un post didactic la Liceul Teoretic din Șimleu Silvaniei, în prezent Colegiul Național „Simion Bărnuțiu”, unde a lucrat până la pensionare, la 1 iulie 1999. Între anii 1962-1967, a ocupat funcția de inspector școlar.

„Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

http://www.culturasalaj.ro

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours