„Așezări interioare”, Pîrvu Ionică

Estimated read time 2 min read

a Editura „Caiete Silvane”, în colecția „Poesis”, a apărut cartea „Așezări interioare” semnată de Pîrvu Ionică.

Despre Pîrvu Ionică

Autorul afirmă că este „din când în când poet, din când în când fotograf”, dar „de cele mai multe ori, un oltean care nu-și găsește locul sau timpul…” La Editura „Caiete Silvane” a mai publicat volumul „Descărcătorul roz” (2017).  În 2022 a apărut „Ghid de folosire a unei case vechi” – coord. Pîrvu Ionică, Zalău, Ed. Caiete Silvane (volum realizat în cadrul proiectului cultural „Case Călătoare”, cofinanțat de AFCN). Mai multe despre autor puteți citi pe blogul personal, io68.blogspot.com.

Despre carte

Cu plăcută surprindere am editat această carte specială, „Așezări interioare”, un volum care, formal, amintește pe undeva de „haiga”, de excepționala combinație între poezie și pictură. La Pîrvu Ionică nu putem vorbi de haiku (să zicem, poeme cu o formă fixă, construite după reguli infailibile), ci de meditații lirice însoțite de fotografii. Nu sunt doar meditații poetice. Construcția culturală a autorului îi permite să producă poezie dinspre filosofie, lucru destul de rar. Și nu este doar asta: „Așezări interioare” e și o misterioasă și senină totodată carte de dragoste. Iubirea la Pîrvu Ionică nu e însă „așezată” în parametri strict sentimentali. De mult, chiar de mult nu am citit un autor care să-mi transmită starea de „ataraxie”, înțeleasă și ca echilibru interior, liniște interioară. Vă recomand cu căldură volumul de față!

Daniel Săuca

„Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

 

www.culturasalaj.ro

www.caietesilvane.ro

www.edituracaietesilvane.ro

Poate nu ai vazut...

+ There are no comments

Add yours